Formatia Poienita Veteranii

Formatia Poienita Veteranii

Ansamblul Poienita, infiintat in 1958 la Casa de Cultura Brasov de catre I. C. Vasiliu a lucrat sub indrumarea acestuia pana in 1991.

Pro Dance Studio Club Dans Sportiv Brasov | Cursuri de dans Brasov | Dansul mirilor Brasov | Dansuri pentru adulti Brasov

Repertoriul format din suite de dansuri din toate zonele tarii cat si calitatea deosebita a tehnicii de interpretare si costumele autentice, au constituit valoarea speciala care a dus la castigarea a nu mai putin de 12 premii internationale si nationale.
Si astazi, o parte din dansatorii din diferite generatii, prezinta publicului acelasi repertoriu pe care unii dintre ei l-au invatat in urma cu 40 sau 30 de ani. Invitati la festivaluri si evenimente, formatia “Poienita” Veterani prezinta cu acelasi patos si iubire pentru folclorul romanesc, mostenirea unui repertoriu de inestimabila valoare.

(de la zona Fagaras, Sibiu, Somes, Salj, Oas, Tarnava, Rupea, Crihalma); Moldova, Oltenia, Banat. (de la zona Fagaras, Sibiu, Somes, Salj, Oas, Tarnava, Rupea, Crihalma); Moldova, Oltenia, Banat.